Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Σύλλογος Φοιτητών

Ο Σύλλογος Φοιτητών είναι ο μαζικός φοιτητικός συνδικαλιστικός φορέας. Δηλαδή μέσα από το σύλλογο και τις διαδικασίες του προασπίζουμε και διεκδικούμε συλλογικά τα δικαιώματά μας.

Ανώτατο όργανο του συλλόγου είναι οι Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών, όπου όλοι μας έχουμε δικαίωμα να συμμετέχουμε (να μιλάμε και να ψηφίζουμε) ώστε να αποφασίζουμε συλλογικά για τα ζητήματα που μας αφορούν, από το πρόγραμμα σπουδών και τις αλλαγές στην εκπαίδευση μέχρι τον πόλεμο.

Οι μαζικές συνελεύσεις είναι η δύναμη στα χέρια των φοιτητών. Δικαιώματα όπως ο ελεύθερος χρόνος, η Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών έχουν κατακτηθεί όλα αυτά τα χρόνια μέσα από συλλογικούς αγώνες. Πιο πρόσφατο παράδειγμα οι κινητοποιήσεις των 3 τελευταίων χρόνων που αποφασίστηκαν σε μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις σχολές και έβγαλαν στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες φοιτητές.

Στο σύλλογο δραστηριοποιούνται παρατάξεις και σχήματα, με διαφορετική πολιτική τοποθέτηση. Εφόσον όλα τα ζητήματα διαπερνιούνται από την πολιτική είναι λογικό κάθε παράταξη να αναλύει και να αντιμετωπίζει από διαφορετική σκοπιά το κάθε πρόβλημα.

Η δύναμη των Γενικών Συνελεύσεων πρέπει να θεωρείται δεδομένη από όλους τους φοιτητές! Δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι σ’ αυτά που γίνονται γύρω μας εφόσον μας επηρεάζουν! Είναι προφανές ότι αυτή η δύναμη πηγάζει από τη μαζικότητα, εννοώντας τη συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις. Σίγουρα κάποιος που μένει αμέτοχος δεν βοηθάει την όλη κατάσταση... Στο κάτω κάτω όλοι έχουμε τα ίδια προβλήματα και κοινές διεκδικήσεις.

1 σχόλιο:

AN.A.DRASH είπε...

ELA MWRH ARELARA...

TO BRADY TA LEME KAKAMPWS...!!!

FILIAAA PANTOY...