Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ 18/11


Την Τρίτη, 16/11, ο Σύλλογος Φοιτητών Βιολογίας πραγματοποίησε την πρώτη του Συνέλευση για φέτος, ενόψει Πολυτεχνείου. Παρά την ελλειπή συμμετοχή, η αγωνιστική απόφαση που πάρθηκε στηρίχτηκε από τους φοιτητές, κρίνοντας από την έντονη παρουσία μας στην πορεία. Η Συνέλευση αυτή είναι μια πολύ καλή αρχή για το Σύλλογο, κρίνοντας από τις μάχες που έπονται. Το διακύβευμα σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, είναι η αγωνιστική αρχή που έκανε το Βιολογικό να απλωθεί σε όλους τους Συλλόγους του Ηρακλείου, με σκοπό το συντονισμό τους και την ένταξη σε ένα πανελλαδικό κίνημα. Ένα στοιχείο που πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας είναι πως η εβδομάδα που πέρασε με κλειστές τις σχολές του Ηρακλείου λειτούργησε αποσυγκροτητικά για τους Συλλόγους. Όμως, παρά την απουσία Συνελεύσεων, η πορεία για το Πολυτεχνείου μας εξέπληξε ευχάριστα με τη μαζικότητα της, και έδωσε τον τόνο για τη συνέχεια.

Η χτεσινή πορεία του Πολυτεχνείου, ήταν η δυναμική συνέχεια όλων των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος με αποκορύφωμα τις 5 Μαη, μια από τις μαζικότερες πορείες μετά την μεταπολίτευση. Ήταν η πρώτη πορεία μετά τις εκλογές και αποτύπωσε ξεκάθαρα το αποτέλεσμα τους δείχνοντας τη διάθεση φοιτητών και εργαζομένων να δώσουν στον αγώνα του Πολυτεχνείου συνέχεια στο σήμερα, ενάντια στο Μνημόνιο και στο Νομοσχέδιο έκτρωμα της Διαμαντοπούλου. Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, η συμμετοχή ξεπέρασε τα 1500 άτομα και πανελλαδικά διαδήλωσαν δεκάδες χιλιάδες, με πολλές κατειλημμένες σχολές. Το μήνυμα που δίνει ο ελληνικός λαός είναι ξεκάθαρο, και δεν είναι αυτό που εκλαμβάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι υποστηρικτές του μνημονίου.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ!

 Από εδώ και στο εξής, ανοίγονται δύο δρόμοι μπροστά μας. Από τη μία ο δρόμος της υποταγής σε μια κυβέρνηση που ξεπουλάει οποιαδήποτε εργασιακή προοπτική που μπορεί να είχαμε, ενώ παράλληλα ξεπουλάει την παιδεία και υποβιβάζει τα πτυχία μας.
    Εμείς είμαστε με τον άλλο δρόμο. Με αυτόν που περνά μέσα από συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις, πολιτικές ζυμώσεις. Με αυτόν που συνεχίζει το νικηφόρο αγώνα που έδωσαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, και οι φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί το 2006-2007. Με μαζικές καταλήψεις και απεργίες που θα κάνουν τη Διαμαντοπούλου να μη βρει ούτε μια ευκαιρία να καταθέσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα και το μνημόνιο να μην περάσει. Θέλουμε καταλήψεις διαρκείας, καταλήψεις, εξωστρεφείς, με εκδηλώσεις μέσα στις σχολές, με παρεμβάσεις για να το ανοίξουμε στην κοινωνία. Παράλληλα να προχωρήσουμε  σε συντονισμό με τους μαθητές που κινούνται ήδη και αυτοί σε μια τέτοια κατεύθυνση, με του εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους. Με αιτήματα για ανατροπή του μνημονίου και του νομοσχεδίου για την παιδεία, τη διαγραφή του χρέους, κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, μέχρι τη νίκη. Να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα σε ένα κίνημα με κεντρικούς κόμβους πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια  την επόμενη βδομάδα ανά πόλεις, με κορύφωση μια πανελλαδικά πανεκπαιδευτική διαδήλωση στην Αθήνα στις 6/12 και συνέχεια στις 8/12 στη Σύγκλητο όπου θα συζητηθεί αποκλειστικά το ζήτημα του Νομοσχεδίου εν όψη και της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων στις 10-11 Δεκέμβρη . Ακόμα να πάμε και στην πανεργατική απεργία στις 15/12 για να συντονίσουμε στο φοιτητικό κίνημα με τους εργαζόμενους.


Απαιτούμε:
·         Ανατροπή του νόμου-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου
·         Καμία συμμετοχή στο στημένο τους διάλογο
·         Ανατροπή του Συμφώνου Πρώτης Απασχόλησης
·         Ενάντια στην αναγνώριση ιδιωτικών πανεπιστημίων
·         Όχι στην αξιολόγηση και τον ανταγωνισμό
·         Να καταργηθούν οι νόμοι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για Συμπλήρωμα Διπλώματος, Διεθνές Πανεπιστήμιο, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.
·         Καμία περιστολή του ασύλου
·         Ανατροπή του μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
·         Κάτω η κυβέρνηση του μνημονίου
·         Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους

Παλεύουμε για:
·         Ενιαία πτυχία, χωρίς κατατμήσεις, διασπάσεις και εξειδικεύσεις που θα μας κατοχυρώνουν ισχυρά επαγγελματικά δικαιώματα.
·         Ένα πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά
·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, συγκοινωνίες. Αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων για τις εκπαιδευτικές και φοιτητικές ανάγκες
·         Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών
·         Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών
·         Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους. Μόνιμη και σταθερή με αξιοπρεπείς απολαβές και ασφάλιση, όχι στις  ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Αποφασίζουμε:
·         Παράσταση διαμαρτυρίας στο μάθημα της Μικροβιολογίας, Παρασκευή 19/11 στις 13:00, να απαιτήσουμε την αναπλήρωση των εργαστηρίων.
·         Παράσταση διαμαρτυρίας στην ορκωμοσία, Παρασκευή 19/11 στις 14:00 ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων μας
·         Κατάληψη της σχολής τη μέρα του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου και την επομένη του Συλλαλητηριόυ με νέα Γ.Σ στις 14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: